Art of Engineering İlk Mezunlarını Verdi
İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü ortaklığıyla hayata geçirilen “Art of Engineering” (Mühendislik Sanatı) sertifika programı ilk dönem mezunlarını verdi.
Yalnızca mühendisler için değil, yaptığı işte fark yaratmak, yeniliklere imza atmak isteyen herkes için disiplinler arası düşünmeyi ve üretmeyi desteklemek üzere tasarlanan “Art of Engineering” sertifika programında dersler, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nün Mimarlık, Felsefe, Seramik Bölümü öğretim üyeleri tarafından verildi. Program içeriği, sosyolog, fotoğraf sanatçısı ve küratör gibi uzmanların atölye dersleri ile uygulamalı olarak da desteklendi.
Toplamda 10 hafta süren ve sektörde bir ilk olan eğitim programına, Şubat’ta İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde sınıf dersleriyle başlandı ancak sonrasında pandemi nedeniyle derslere online devam edilmişti. İlk dönemin mezunları deneyim ve yorumlarını paylaştı.
"Yeteneğimizin olmadığını düşündüğümüz noktalarda hocalarımızın bizleri cesaretlendirmeleri ve sonuna kadar zorlamaları, şirkette yapmış olduğumuz işlerin oluşturduğu güvenli bölgemizden dışarı adım atmamızı sağladı. Çizerek düşünmenin, bir sorunu daha net görmeye ve soruna daha farklı açılardan bakmaya çok fazla faydası olduğunu fark ettim. Çizimler netleştikçe odaklanma artıyor; odaklanma da düşünceleri daha belirginleştiriyor. Daha kaliteli çizim yapmak için çalışmaya devam edeceğim."
Ayşe Karasu - Software Design Expert
"Farklı disiplinlerde bakış açıları kazanmak, beyni zorlayıp yaratıcılığı hareket geçirebilmek için program çok iyi tasarlanmış. Tüm dersler bu anlamda dolu doluydu ve de hepsinden ayrı keyif alınca, mezun olmak istemeyen bir öğrenci gibi hissettim."
Canan Hüsniye Yıldırım – Çoğul Ortam Çözüm ve Operasyon Müdürü
“Sanatın aslında hayatımın her anında olduğunu, aslında her şeyin bir bütün olduğunu ama bunu zihinlerimizde bizlerin ayırdığını fark ettim. Bir şey ile yeterince uğraşılırsa onu mutlaka geliştirebileceğimi fark ettim. Resim ile bir şeyleri ifade etme konusunda bana ciddi deneyim kazandırdı. Genel kültür olarak da çok şey kattı. İyi ki diyorum, iyi ki katılmışım”
Firare Ezgi Yıldırım – Eski NetRD Çalışanı
“Mühendislik, teknoloji, sanat arasındaki ilişkiyi ve nasıl birlikte kullanılabileceklerini akılda kalacak etkileyici örneklerle işledik. Bu bağlamda inovatif düşünme ve sanatı düşündüklerimizi aktarmak için bir araç olarak kullanabilmemiz konusunda ufkumuzu genişleten bir formasyon aldık.”
İbrahim Bilgin - KCS & SMB Products Senior Solution Architect
"Program sayesinde başka bir bakış açısı kazandığımı düşünüyorum. Sanatsal bakış ve farkındalık... Sanat dalları konusunda daha çok okumam ve geliştirmeler yapmam gerektiğini fark ettim."
Levent Şimşek - SDE Operations Engineer
"Bu program, görsel, işitsel ve yazılı iletişim becerilerime gözle görülür fayda sağladı. Konu ne olursa olsun, bütünü görmeye çalışmak, parçaların birbiriyle ilişkisini anlamaya çalışmak üçüncü bir göz oldu diyebilirim."
Melih Günal - Software Design Senior Expert
"Yaratıcılık, farklı bakış açılarına sahip olabilmek gibi yönlerim daha çok gelişti. Okula gitmek ve iş haricinde farklı bir konuda ders almak, işten kalan zamanda rahatlamamı sağladı ve bu da yine işime yansıdı."
Muhammed Cüce - Çoğul Ortam Çağrı İşleme Çözüm Mühendisi
"40 yıla yakın mühendislik hayatımda hem iş deneyimlerimden hem de akademik çalışmalarımdan edindiğim ‘mühendislikte bütüncül yaklaşım felsefesi’ bu kursla beraber çok daha anlamlı hale geldi."
Ömer Aydın – Netaş Danışmanı
"Başka bir dünyanın kapısı açıldı; masal gibi, aynı zamanda bilgi hazinesiyle dolu."
Özlem Hür – Finans Sektörü Müşteri Yöneticisi